JUL – 10% POPUSTA NA DERMATOLOŠKI PROFIL SA STRUČNIM MIŠLJENJEM

Dermatološki profil sa stručnim mišljenjem cena na popustu

Jul smo posvetili zdravlju kože ljubimaca.


Iz tog razloga smo za vas spremili  10% POPUSTA na jedinstvenu analizu iz naše ponude  DERMATOLOŠKI PROFIL SA STRUČNIM MIŠLJENJEM

Odlučite se za Online dijagnostika sa stručnim mišljenjem renomiranog stručnjaka za bolesti i probleme iz oblasti dermatologije.

Jednom analizom pokrivate više ispitivanja:

  1. Identifikacija bakterija sa antibiogramom (12 antibiotika)
  2. Identifikacija dermatofita/gljivica
  3. Citološki pregled
  4. Pregled skarifikata i selotejp otiska na prisustvo parazita

ZAŠTO DA SE ODLUČITE BAŠ ZA OVU ANALIZU?

  • Ušteda vremena
  • Pouzdana dijagnostika oboljenja
  • Precizna terapija
  • Sve se završava online
  • Besplatan dermatokit na adresi vaše amulante

*** Detaljnije o Dermatološkom profilu sa stručnim mišljenjem možete pogedati na 29. strani našeg aktuelnog Cenovnika. 

Svoj DERMATOKIT BESPLATNO poručite na 011/3838905

Dermatološki profil sa stručnim mišljenjem analizu poručite OVDE

 

 

Vaš VetLab

HIPERTIREOIDIZAM, preterano lučenje hormona T4 i T3 / bolesti štitne žlezde

HIPERTIREOIDIZAM, preterano lučenje hormona T4 i T3 / bolesti štitne žlezde

Hipertireoidizam podrazumeva preterano lučenje tiroidnih hormona T3 i T4, što dovodi do niza ozbiljnih zdravstvenih posledica i velikog ubrzanja metabolizma. Kod pasa je gotovo uvek posledica tumorskih promena na štitnoj žlezdi i uglavnom se javlja kod starijih ljubimaca, dok je kod mačaka, koje znatno više boluju od hipertireoidizma, situacija prilično drugačija – kod njih ovo stanje često nema pravi uzročnik.

HIPOTIREOIDIZAM, hormonalni deficit T3 i T4 / bolesti štitne žlezde

HIPOTIREOIDIZAM, hormonalni deficit T3 i T4 / bolesti štitne žlezde

Već na prvi pogled veterinar može posumnjati na ovo oboljenje ukoliko je ljubimac gojazan, trom, nezainteresovan, letargičan, lošeg krzna, ili ima gubitak krzna. Imunitet ovakvih jedinki je loši sklone su razvoju infektivnih i kožnih bolesti. Pored toga ističu se simptomi poput netolerancije na hladnoću, usporenog pulsa…

Alergije na ujed buva, insekata i paukova

Alergije na ujed buva, insekata i paukova

Probleme sa kožom kod pasa i mačaka najačešće izaziva mačija buva (Ctenocephalides felis). Gotovo sve životinje su osetljive i izložene delovanju ovog parazita, osim životinja koji žive na visokim nadmorskim visinama. Buve se hrane krvlju domaćina na kom parazitiraju. Odrasle buve mogu preživeti do 2 meseca van domaćina.

Mikoplazme kod pasa i mačaka

Mikoplazme kod pasa i mačaka

Mikoplazme su najmanji bakterijski mikroorganizmi koji se mogu samostalno razmnožavati. Široko su rasprostranjene u prirodi i izolovane su kod svih vrsta domaćih, velikog broja divljih životinja kao i kod ljudi. Infekcije se često javlju u uslovima gde postoji veliki broj životinja na malom prostoru i kod jedinki koje su imunološki kompromitovane. Do sada, kod pasa i mačaka je izolovano više od 15 vrsta mikoplazmi.

Upala debelog creva

Upala debelog creva

Uzroci upale debelog creva su uglavnom isti kao kod upale tankog creva. Najčešće su posledica invazije parazitima, bakterijske/virusne infekcije, trovanja ili neadekvatne ishrane. Davanjem nekvalitetne hrane i kostiju – razne bakterijske infekcije, kao i strana tela, mogu da dovedu do upale debelog creva.

Upala tankog creva

Upala tankog creva

Najčešći uzročnici upale tankog creva su crevni paraziti koji svojom prisutnošću oštećuju sluznicu creva, a na tim oštećenim mestima mikroorganizmi uzrokuju upale. Isto tako treba izbegavati davanje ljubimcu neadekvatne hrane kojom se hrane ljudi, jer sve to dovodi do poremećaja u probavi.

Oboljenja želuca – ČIR NA ŽELUCU I DVANAESTOPALAČNOM CREVU

Oboljenja želuca – ČIR NA ŽELUCU I DVANAESTOPALAČNOM CREVU

Kao i kod ljudi, posledica dugotrajnog gastritisa, trovanja agresivnim hemikalijama, uzimanja nekih lekova, na kraju može biti formiranje čira na zidu želuca ili dvanaestopalačnog creva, kao i krvarenje kod psa. Kod mačaka pojava čira je ređa, ali postoje primeri iz prakse da je moguća. Samo postojanje čira uglavnom ne daje posebne simptome pored onih koji već postoje kod gastritisa.

Oboljenja želuca – REFLUKS

Oboljenja želuca – REFLUKS

Refluks je čest pratilac simptoma GASTRITISA i podrazumeva vraćanje želudačnog sadržaja nazad do jednjaka i usne duplje usled dejstva raznih faktora: preterano lučenje želudačne kiseline, neadekvatna i teška hrana, obilan obrok, alergije, trovanja, prisustvo stranog tela, ili tumorske mase u želudcu i tankom crevu, urođene genetski predispozicionirane mane, suženje jednjaka, problem akta gutanja itd.

Oboljenja želuca – GASTRITIS / upala želuca

Oboljenja želuca – GASTRITIS / upala želuca

Upala želuca – gastritis može da nastane kao posledica bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija, ili zbog invazije želudačno-crevnih parazita, kao posledica dugotrajnog uzimanja pojedinih lekova, prisustva stranog tela u želucu, kao pridružen simptom bolesti drugih organa poput jetre i pankreasa, pada imuniteta, hroničnog bola, ili stresa.

Pankreatitis kod mačaka

Pankreatitis kod mačaka

Upala pankreasa (ili pankreatitis) češće pogađa pse nego mačke. Kod mačaka je ova bolest teža za dijagnostiku i lečenje, a samim tim nosi i veće posledice. Za razliku od pasa, kod mačaka upala pankreasa nije povezana sa prehrambenim faktorima. Iako se pankreatitis može pojaviti kod bilo koje rase mačke, otkriveno je da se češće pojavljuje kod sijamske mačke.