Najčešće analize: Dermatologija

Vaš ljubimac se češe? Niste sigurni da li je zaštita od parazita adekvatno odradila posao, ili sumnjate na infekciju kože?
Bris kože je prvi korak u otkrivanju uzročnika problema. Ipak, postoji način da ubrzate čitav proces dijagnostike i uštedite i novac, i vreme.

Odaberite naš Dermatološki profil i odmah proverite da li postoji jedan ili više uzročnika kožnih problema, ili ektoparazita. Uštedite novac, tako što ćete izbeći da sve analize koje obuhvata naknadno radite pojedinačno. Naš profil obuhvata čak 5 analiza i daje sveobuhvatan odgovor iz samo jedne posete veterinaru.

U ponudi je i Dermatološki profil sa stručnim mišljenjem. Odabirom ove analize, pored svih 5 analiza iz profila, dobijate detaljno i stručno mišljenje specijaliste koje će se naći u rezultatu, u vašem emailu – ONLINE DIJAGNOSTIKA SA MIŠLJENJEM STRUČNJAKA SPECIJALIZOVANOG ZA OBLAST DERMATOLOGIJE.

Bris kože
Bris je uvek osnovna, polazna tačka kada postoje promene na koži. Bez njega se ne može utvrditi poreklo infekcije, kao ni adekvatna terapija. Od presudne je važnosti da se uzimanje brisa radi pre primene antibiotika ili drugih lekova.

Bris kože sa dermatofitima
Ovaj uzorak, koji obuhvata i bris i uzorak korena dlake sa promene na koži, pokazao se kao najpouzdaniji izbor, pre odabira terapije. Ovo je jedan od najčešćih izbora naših saradnika veterinara, jer se upravo tu nekada kriju odgovori, koji uz rezultate brisa daju kompletnu sliku o promeni odnosno infekciji. 

Dermatološki profil
Analiza je bogata informacijama i detaljno određuje uzrok promena na koži, kao i dalje korake u stabilizaciji i lečenju životinje. Ovaj profil obuhvata bris kože, dermatofite i identifikaciju parazita. Otkriva 96% najčešćih uzroka promena na koži, dok ostalih 4% spada u egzotiku, za koju takođe možemo preporučiti dalje analize. Izaberite dermatološki profil i zaobiđite nagađanja o uzroku bolesti. Definitivan odgovor uštedeće ono najvažnije – vreme. Za njega se odlučuje svako ko želi da otkloni sve sumnje o zdravstvenom stanju kože ljubimca.

Imate pitanja?
Naši stručni savetnici će Vam pomoći da razrešite dilemu.
Ne ustručavajte se da nas kontaktirate i u prijatnom razgovoru otkrijete koje analize preporučujemo.

  • VetLab dermatokit

    Svi partneri VetLaba na raspolaganju imaju dermatokit koji garantuje adekvatno uzimanje uzorka i bezbedan transport do laboratorije

dermatoloski set veterinar

Dermatološki profil preporučujemo zato što uključuje sledeće analize:

  • Identifikacija bakterija sa antibiogramom (12 antibiotika)
  • Identifikacija dermatofita/gljivica
  • Citolški pregled
  • Pregled skarifikata na prisustvo parazita 
uzorkovanje analiza