Najčešće analize: Dijareja profili

TRAJNO SNIŽENE CENE PROFILA!

Koprološki pregled
Ovaj pregled zahteva uzorak fecesa koji se potom analizira u cilju otkrivanja i identifikacije parazita. Kada životinja ima problem sa stolicom, ovo je neophodno, mada ne uvek i dovoljno, da bi se ustanovio uzročnik.

Za odgajivače je benefit što ujedno, negativan rezultat predstavlja dokaz uspešno izvršenog čišćenja od parazita i povećava tržišnu vrednost štenaca.

Koprokultura

Kao i prethodna, ova analiza fecesa spada u prvi korak pri otkrivanju uzroka zdravstvenog problema probavnog sistema. Iz malog i velikog antibiograma veterinar dobija informaciju o prisustvu bakterija i gljivica (ali ne i o prisustvu parazita).

Koprokultura + Koprološki pregled
Kombinacija navedenih analiza je sveobuhvatnija i predstavlja sigurniji izbor kada je u pitanju utvrđivanje uzročnika problema. Ukoliko nema parazita, odgovor će biti u koprokulturi, i obrnuto. Takođe, obe analize se rade iz istog uzorka, pa je čitava procedura jednostavnija i nema duplog uzorkovanja. Tako štedimo i vaš novac, ali i vreme – koje je često od presudne važnosti u lečenju životinja!

Dijareja profili
Ovi sveobuhvatni paketi analiza osmišljeni su tako da iz jednog uzorka pruže sve odgovore. Dok prethodna kombinacija analiza otkriva najčešće uzročnike problema, Dijareja profili su tu da pokriju i sve drugo (Giardia, Parvovirus..). Za ovu analizu se treba odlučiti kada ne postoji mogućnost da se suzi izbor „sumnjivih“ uzročnika, ili kada je reč o većem broju pasa na jednom mestu (odgajivačnice, azili itd.). Svaka od ovih analiza može biti sa malim i velikim antibiogramom.

Dijareja profil – Mali ili veliki antibiogram

Juvenilna dijareja profil – Mali ili veliki antibiogram

Odgajivačnice dijareja profil – Mali ili veliki antibiogram

ODGAJIVACNICE DIJAREJA PROFIL

Opis analize: Ova analiza je profil, odnosno obuhvata više analiza koje je svrsishodno raditi zajedno: Profil obuhvata analize kojima se dokazuje prisustvo:

 • Odraslih i razvojnih oblika parazita,
 • Broj parazitskih formi (metoda po McMasteru)
 • Giardije,
 • Patogenih bakterija sa antibiogramom (E.coli)
 • Prisustvo klostridijalne infekcije i broj
 • Parvovirus

Ovaj profil je nastao kao rezultat višegodišnjeg iskustva sa problematikom u odgajivačnicama (iznenadna uginuća, prolivi najrazličitijih oblika, povraćanja i sl.). Ovaj profil je naša preporuka jer su gore pomenuti simptomi najčešće rezultat kombinovane infekcije. Samim tim moraju se dokazati/isključiti svi potencijalni uzročnici. Specifičnoj simptomatologiji doprinosi velika populacija pasa i „problematičan“ program vakcinacije čiji rezultati se ne potvrđuju. Otvoreno je i pitanje: da li i koliko štenci funkcionalno koriste kolostrum i da li se analiziraju rezultati dezinfekcije? Na sva ova pitanja vam laboratorija može dati odgovor.

Prednost naše analize:

 • Potreban samo jedan uzorak po leglu – zbirni uzorak
 • Brzina
 • Sveobuhvatna analiza
 • Validni rezultat iz veterinarske laboratorije
 • Možete dobiti tumačenje rezultata od naših stručnjaka

Imate pitanja?
Naši stručni savetnici će Vam pomoći da razrešite dilemu.
Ne ustručavajte se da nas kontaktirate i u prijatnom razgovoru otkrijete koje analize preporučujemo.

POGLEDAJTE I DRUGE NAJČEŠĆE ANALIZE ⇒