Najčešće analize: Urin i urinokultura

PREGLED URINA
Klasična analiza urina kvalitativno sa pregledom sedimenta obuhvata fizičko-hemijsku analizu, sa brojnim parametrima koji se smatraju standardnim u struci.

URINOKULTURA
Kao i urin, i ova analiza spada u jednu od osnovnih. Ona daje veterinaru uvid u  postojanje bakterija koje su uglavnom uzrok problema sa urinarnim traktom životinje.

URIN + URINOKULTURA
Ove dve analize zajedno daju detaljniji, objedinjeni uvid u opšte stanje i uzroke promene u urinarnom traktu ljubimca. Takođe, rade se iz jednog istog uzorka, pa tako osim uštede novca štedite i vreme koje može biti od presudnog značaja – pogotovo kada je u pitanju neki ozbiljniji zdravstveni problem!

RENALNI PROFIL
Ova analiza se preporučuje kada veterinar proceni da je neophodno analizirati i dodatne parametre, pored prethodna dva, u kompletu sa krvnom slikom. Najčešći je izbor kada je potrebno sagledati i opštu sliku i situaciju u urinarnom traktu, jer odgovori koje daje uglavnom su nedvosmisleni, definitivni i omogućiće veterinaru da brzo i efikasno odluči o terapiji i prognozi stanja pacijenta.

Imate pitanja?
Naši stručni savetnici će Vam pomoći da razrešite dilemu.
Ne ustručavajte se da nas kontaktirate i u prijatnom razgovoru otkrijete koje analize preporučujemo.

POGLEDAJTE I DRUGE NAJČEŠĆE ANALIZE ⇒

VetLab_becej_fbcover