Genetika

NEMAČKI KVALITET SADA DOSTUPAN I U SRBIJI

REFERENTNA LABORATORIJA ZA GENETSKE TESTOVE

Genetski testovi za pse i mačke

Bilo da kupujete ili koristite ljubimca za dalji uzgoj, važno je da znate hoće li oboleti od neke bolesti i može li je preneti na potomstvo. Moderna nauka dozvoljava nam da smanjimo šanse za prenos naslednih bolesti i osobina. Na osnovu rezultata možete doneti sigurnu odluku da li je i dalje treba pariti. Zatto su vam u VetLabu dostupni genetski testovi za pse i mačke!

U saradnji sa renomiranom nemačkom laboratorijom Laboklin, u mogućnosti smo da vam ponudimo brojne genetske testove. Testiranje će sprečiti vaše gubitke, smanjiti troškove i značajno povećati vrednost vaših pasa i mačaka na tržištu. 

Kako izgleda proces od izbora analize do rezultata u vašim rukama?

Korak 1 – Odaberite potreban test na spisku

Preporučujemo profile, jer obuhvataju više testova za jednu rasu i to po nižoj ceni nego kada biste radili pojedinačne testove.

Korak 2 – Posetite ili kontaktirajte svog veterinara

Preporuka je da veterinar uzorkuje krv, jer je krv najbolji uzorak. Ujedno, veterinar će izvršiti identifikaciju životinje i rezultatu analize dati na značaju.

Korak 3 – Identifikacija

Identifikacija životinje je, pored uzorkovanja, najbitniji proces. Identifikaciju može da uradi samo veterinar, očitavanjem mikročipa. Broj mikročipa se upisuje u Zahtev za analizu, a veterinar koji je identifikovao životinju se potpisuje i stavlja svoj pečat. 

Korak 4 – Popunite Zahtev za analizu

Zahtev za analizu možete preuzeti na ovoj stranici. Novi zahtev za genetsku analizu sada je deo opšteg zahteva za analizu. Na drugoj strani u donjem desnom uglu pronaćićete deo u kom se upisuju podaci, željena analiza i pečat i potpis veterinara.

Korak 5 – Pozovite VetExpress servis

Pozovite 011 380 89 05 ili 064 07 20 280. Naši kuriri će u kratkom roku preuzeti uzorak od vas ( veterinara).

Korak 6 - Izdavanje rezultata

Original rezultata iz Laboklina dobijate na e-mail adresu koju ste upisali u Zahtev za analizu. 

Preuzmite uputstva i zahteve