Ovde možete pronaći analize koje se preporučuju kod različitih stanja, simptoma ili situacija koje i sami možete prepoznati.

 • Alergija kod pasa

  Vaš pas se češe, ima crvenilo na koži, gricka šape, odpada mu dlaka i sl. To mogu da budu samo neki od simptoma alergija. Potrebno je isključiti druge uzroke.

  Analiza koju preporučujemo je veliki alergijski profil

  Pročitajte više o alerigijama kao simptomu ovde

 • Proliv kod pasa

  Ovaj simptom možete i kao laik lako prepoznati. Svaka promena konzistencije ili boje stolice vašeg psa upućuje na neki proces. S obzirom da se radi o ozbiljnom simptomu potrebno je otići kod veterinara.

  Analiza koju preporučujemo u ovom slučaju: dijareja profil i opšti profil

  Pročitajte detaljnije o ovom simptomu ovde

 • Krvava stolica

  Ovo je ozbiljan simptom koji ne treba zanemariti. Potrebno je da posetite veterinara.

  Analiza koju preporučujemo u ovom slučaju: dijareja profil i opšti profil

  Pročitajte detaljnije o ovom simptomu ovde

 • Gojenje

  Najčešći uzrok je jednostavno unošenje previše hrane ili previše kalorične hrane uz nizak intenzitet fizičke aktivnosti. Samo u retkim slučajevima, gojaznost može biti rezultat nekih oboljenja zbog kojih je neophodno da posetite veterinara. Preporučujemo da se uradi opšti profil.

  Više informacija o gojenju kao simptomu možete pročitati ovde.

 • Mršavljenje

  Mršavljenje je vrlo ozbiljan problem. Zahteva pronalaženje uzroka koje nekada može biti zahtevno. Preporučujemo da posetite veterinara i uradite opšti profil.

  Više detalja pročitajte ovde

 • Gubitak dlake

  Primetili ste da vašem ljubimcu previše opada dlaka, gubi je u pečatima, delovi bez dlake su simetrično ili pravino raspoređeni po telu. Predlažemo dermatološki profil.

 • Infekcija ušiju

  Primetili ste da vaš pas intenzivno trese glavom, češe uši, naginje glavom na jednu stranu ili čak odbija hranu. Sasvim je moguće da je razlog tome nelagodnost ili bol koji oseća u ušima. Predlažemo posetu veterinaru i analizu štitna žlezda profil. Pročitajte više o infekcijama ušiju.

 • Infekcija oka

  Više o infekciji oka pročitajte ovde

 • Kašalj

  Normalno je da se pas s vremena na vreme zakašlje. Sigurno ćete sami primetiti ako taj kašalj postane učestal. Zato je bitno da što pre posetite veterinara i uradite opšti profil.

  Više informacija o kašlju kao simptomu i mogućim analizama pročitajte

 • Kijanje

  Ako vaš ljubimac jednom kine, to nije razlog za paniku. Kijanje je reakcija organizma na nelagodu, iritiaciju u disajni putevima. Ako kijanje postane i učestalije treba da posetite veterinara. Preporučujemo opšti profil, bris nosa i bris grla.

 • Povraćanje

  Psi „lako“ povraćaju. Ako vaš ljubimac jednom povrati hranu, to ni je razlog za paniku. Problem je ako se povraćanje nastavi. Pored sadržaja želuca, odnosno hrane, možete primetiti žućkastu do zelenkastu tečnost, penu ili možda i krv.
  Više o povraćanju kao simptomu čitajte ovde.

  Uzroci mogu biti različiti i u odnosu na anamnezu veterinar može preporučiti opšti profil, dijareja profil, serološka ispitivanja i sl.

 • Preterano balavljenje

  Ako mislite da vaš pas preterano balavi, a nije pripadnik neke od rasa kao što su mastifi, bernandinci i sl. Preporučujemo opšti profil i druge dijagnostičke metode.

  Detaljnije o preteranom balavljenju pročitajte ovde

 • Učestalo mokrenje

  Ako ste primetili da vaš pas češće urinira ili ako je kućni pas koji je dobro vaspitan, a desi mu se „nezgoda“ bilo bi dobro uraditi opšti profil i analizu urin + urinokultura

  Više o učestalom mokrenju kao simptomu.

 • Krv u mokraći

  Primetili ste da se vaš pas čudno ponaša prilikom uriniranja, primećujete krv u mokraći, promenjenu boju mokraće. Da, to su simptomi koji zahevaju posetu veterinaru prilikom koje je potrebno uraditi opšti profil i urin + urinokultura analizu.

 • Promene na koži

  Primetili ste da se koža vašeg ljubimca peruta više nego obično, kao da je suva, primetili ste ranice, crvenilo, zadebljanja na koži, dlaka lošijeg kvaliteta, opadanje dlake? Vreme je za posetu veterinaru i dermatološki profil, kao i štitna žlezda profil.

 • Svrab

  Vaš pas se preterano češe, grize, liže. Primetili ste da pravi ranice na koži. To je problem koji je potrebno da rešite i nađete uzrok svraba.

  Preporučujemo da posetite veterinara i uradite dermatološki profil

 • Otežano disanje/ubrzano disanje/usporeno disanje

  Otežano disanje, isprekidano disanje, plitko ili preduboko disanje ili bilo kakve promene u disanju su ozbiljan problem i razlog da posetite veterinara.

  Preporučujemo da se uradi opšti profil

 • Zadah iz usta

  Neprijatan zadah iz usta vašeg psa je najčešće odraz loše higijene usta ili stomatoloških problema. Pored toga, ali u manjem procentu, zadah može biti posledica nekih drugih i ozbiljnijih oboljenja. Veterinar može preporučiti opšti profil. Pročitajte više o simptomu.

 • Zatvor

  Ako vaš pas nije imao veliku nuždu više od dva dana ili ako primećujete da se čudno ponaša: dugo čuči, cvili, pokazuje nelagodu… dok defecira ili pokušava da defecira, trebalo bi uraditi opšti profil.

  Zatvor kao simptom – detaljno.

 • Pravo vreme parenja

  Vreme parenja se određuje preko nivoa hormona. Morate imati u vidu da pored individualnih razlika postoje i najrazličitije patologije koje mogu uticati uspešnost parenja.Pročitajte detaljno o analizama koje nudimo

 • Stariji psi

  Životni vek kućnih ljubimaca je duži nego ranije. To je rezultat nepredka nauke, tehnologije i veterinarske medicine. Produženi životni vek donosi neku novu problematiku. Više o problematici starijih pasa pročitajte ovde

 • Bolesti koje vam pas može preneti – zoonoze

  Da, neke bolesti vam vaš ljubimac može preneti. Zato je bitno preduzeti određene mere opreza, održavati dobru higijenu ali pre svega biti dobro informisan. Ovo su stvari koje treba da znate.

 • Tumori pasa – znaci postojanja tumora kod pasa

  Praktično je nemoguće generalizovati ovu temu. Toliko je različitih vrsta tumora, sa različitim simptomima. Poseta veterinaru je obavezna i zahteva ozbiljnu dijagnostiku.

Da li redovno posećujete veterinara?

Kliknite ovde za spisak veterinara sa kojima smo ostvarili dugoročnu saradnju i čije usluge najtoplije preporučujemo.

Svim vlasnicima životinja preporučujemo da pre nego što se odluče za neku analizu posete svog veterinara. VetLab sarađuje sa veterinarskim ambulatntama i stanicama. Za to postoji jak razlog.

Samo stručno lice, veterinar, može da proceni koja je analiza neophodna. Analize imaju dijagnostičku svrhu. Samo veterinar, nakon kliničkog pregleda može da predloži neophodne analize. Laboratorijska analiza je neophodna kako bi se na najbolji način došlo do tačne dijagnoze. To je jedan od vidova dijagnostike i ne uvek dovoljan.  Zato vam preporučujemo da prilikom svakog kliničkog pregleda kod vašeg veterinara prihvatite uzokovanje i slanje uzoraka u laboratoriju. Ono će sigurno doprineti bržoj dijagnozi i jeftinijoj terapiji.

preko 10 godina iskustva
Preko 300 ambulanti u Srbiji
Preko 350 različitih analiza

Samo uzorkovanje, u zavisnosti šta je uzorak, nije bolno. Ono je možda „neprijatno“ koliko i vaš odlazak u laboratoriju. U ovom slučaju, ne morate ići u laboratoriju. Veterinar će uzorkovati uzorak a naš kurir pokupiti uzorak i sigurno odpremiti u VetLab na analizu.

Zašto VetLab

VetLab koristi najmoderniju veterinarsku laboratorijsku  opremu u regionu i zbog toga smo u mogućnosti da ponudimo veliki broj analiza. Pročitajte detaljno objašnjenje o razlici između humanih i veterinarskih laboratorija.